Nieuws
27 mei 2011 - Ron Smeets

Mobieltjes het populairst bij dieven

Vanmiddag viel mijn oog op een artikel over de criminaliteit in Nederland. De meeste lijstjes die daar vermeld werden hadden niets van doen met mobiele telefoons, op één na.

De site Boevenvangen heeft namelijk uit 30.000 berichten over diefstal, overvallen en andere criminele activiteiten geconcludeerd dat (mobiele) telefoons het meest begeerde product zijn onder dieven en overvallers.

Toch wel bijzonder voor een prodcuct dat in Nederland vaak 'gratis' weggegeven wordt ;-) De grootste kans dat je mobieltje gestolen wordt loop je in Lelystad. Dat is namelijk de stad waar de meeste criminaliteit plaatsvindt per hoofd van de bevolking. Hieronder staat de complete Top 10 van 'meest begeerde producten':

1. Telefoons
2. Sieraden
3. Computers
4. Koper
5. Sigaretten
6. Kleding
7. Benzine
8. Televisies
9. Etenswaren
10. Parfum

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.