Entertainment
09 december 2006 - Ron Smeets

Mobieltjes en belmanieren voor 'echte mannen'

Er zijn inmiddels al ontelbare mobiele toestellen speciaal voor meiden, dames en vrouwen. Elk merk heeft er wel een paar in haar assortiment zitten.

Om er nu zomaar van uit te gaan dat alle andere toestellen dus voor mannen bedoeld ziijn gaat volgens de boys bij DoubleViking veel te ver.

Zij hebben een viertal 'regels' opgesteld waar volgens hen zowel de mobiele toestellen en belmanieren van echte mannen aan moeten voldoen.

1. Neem een 'mannelijk' abonnement.

Al die abonnementen met honderden gratis belminuten en SMSjes kun je wel vergeten. Echte mannen SMS-en niet. Daar zijn hun duimen veel te dik en behaard voor. Nee, echte mannen roepen wel wat ze te zeggen hebben. En al die belminuten? Twee minuten per maand is meer dan genoeg. Echte mannen bellen niet voor iedere scheet en voeren al helemaal geen ellenlange gesprekken.

2. Echte mannen hebben geen 'Samrtphones' en gebruiken ook geen dunne toeselletjes, 'razor modellen', camphones of mp3- en videophones. De GSM van een man is goedkoop en degelijk. Als ie valt moet ie stuiteren en daarna gewoon nog functioneren. Het toestel moet ook 'body' hebben zodat ze niet uit hun grote, harige, handen glijden.

3. Echte mannen hebben echte ringtones. Dus geen nummers als Hollaback Girl van Gwen Stefani of vergelijkbare MP3-tjes. De ringtonecollectie van echte mannen bestaat uit geluiden als een vuurgevecht, brullende beren of het geluid van een tandartsboor die een tand doorboort.

4. Echte mannen hebben een kort en bondig voicemailbericht dat niet begint men 'Hallo, dit is de voicemail van Jan, ik kan op dit moment de telefoon niet. . .' enfin je snapt het wel. Hier zijn enkele voorbeelden van voicemailberichten die wel geschikt zijn voor de echte man:

- Ik ben 't, trut. Hang op!'

- Hey, later.'

- Wat? Hier komt de piep.'

Ben benieuwd hoeveel 'echte mannen' deze mobiele wereld rijk is ;-)Gerelateerde links:
Engelse mannen gebruiken hun GSM als verlengstuk…
Mobiel bellen slecht voor sperma
Nieuwe LG voor emotionele mannen
Vooral vrouwen zien hun mobiel als lifestyle
GSM's drijven mannen en vrouwen uit elkaar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.