Toestellen
29 januari 2010 - Ron Smeets

Mobieltje van Puma op komst

Tijdens het Mobile World Congress worden tientallen nieuwe mobieltjes en Smartphones geintroduceerd. Eentje die mij nu al opviel, hoewel er verder nog helemaal niets over bekend is, is de het Puma mobieltje.

Dit toestel wordt op 16 Ferbuari officieel onthuld tijdens een persconferentie. Volgens het PR bureau van  wordt het Puma mobieltje niet het "zoveelste "branded" mobieltje (zoals Armani en Prada reeds in het verleden uitbrachten) maar om een oplossing ontwikkeld door Sagem en PUMA met een uniek design en originele functionaliteiten."

Dat klinkt erg spannend, maar we moeten natuurlijk wel in acht nemen dat deze woordkeuze afkomstig is van een PR medewerker ;-) Hoe dan ook ben ik wel benieuwd waar Puma mee op de proppen zal komen in Barcelona.

Behalve dat het sport(kleding)merk erbij betrokken is valt ook op dat de hardware van het toestel door Sagem Wireless gemaakt is. Sagem is, als toestelfabrikant, namelijk al een tijdje niet meer onder ons. Bij het 'verlaten van de toestelmarkt gaf de fabrikant overigens wel aan door te gaan met de productie van zogenaamde white-label toestellen voor derden. Het Puma mobieltje wordt dus een van die toestellen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.