Concepten
27 maart 2012 - Ron Smeets

Mobieltje opladen met je adem

Over een paar dagen is het 1 april dus dit soort 'nieuwe concepten' die rond deze tijd gepresenteerd worden lopen de kans als 'grap' gezien te worden.

Enfin, een Braziliaanse Willy Wortel heeft een masker uitgevonden, de AIRE, waarmee het mogelijk is om je mobiele telefoon op te laden met behulp van de lucht die je inademt en uitblaast.

Het idee is eigenlijk te simpel voor woorden. In het masker zitten een paar kleine 'windmolentjes' die gaan draaien op het moment dat je dus in- of uitademt. De energie die daarmee gegenereerd wordt, wordt omgezet in electriciteit en daarmee kan dan dus je mobiele telefoon (of ander mobiel gadget) opgeladen worden.

Letwel, de uitvinder zegt er wel bij dat het masker nog een concept is en dat hij nog niet beschikt over de juiste technologie om dit in de praktijk ook uit te voeren. Los daarvan ziet het concept er ook wel een beetje gek uit. Zie je jezelf zo al lopen of slapen? Ik niet! ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.