Toestellen
11 februari 2009 - Ron Smeets

Mobieltje op Zonne-energie ziet daglicht in Barcelona

Het Nederlandse bedrijf Intivation presenteert, na vijf jaar ontwikkeling, volgende week in Barcelona haar eerste low-cost mobieltje dat geheel gevoed wordt door zonne-energie.

Hoewel men in de persaankondiging van de presentatie aangeeft dat een dergelijk toestel met name geschikt is voor mobiele bellers in gebieden waar weinig of geen electriciteit voor handen is denk ik dat de komst van meer 'groene' producten ook elders in de wereld steeds actueler wordt.

Tijdens de introductie, op dinsdagochtend, zal Intivation een scala aan zonne-energie producten presenteren die men in samenwerking met providers en toestel fabrikanten ontwikkeld heeft. Ik ben in ieder geval zeer benieuwd naar hetgeen we voorgeschoteld gaan krijgen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.