Entertainment
28 april 2011 - Ron Smeets

Mobieltje onbruikbaar bij Royal Wedding in Westminster Abbey

Voor wie het gemist mocht hebben, al is die kans heel erg klein ;-), morgen wordt in Engeland het huwelijk van de eeuw voltrokken tussen Prince William en Kate Middleton.

De 1900 genodigden zullen tijdens de ceremonie echter niet bereikbaar zijn en dus ook geen SMS'jes, Tweets en andere mobiele diensten kunnen gebruiken. De organisatie heeft namelijk besloten dat Westminster Abbey vrijdag voorzien wordt van apparatuur die alle mobiele communicatie onmogelijk maakt, ofwel zogenaamde 'cellphone jammers'.

De reden voor dit besluit heeft niet alleen te maken met het feit dat rinkelende mobieltjes de ceremonie zouden kunnen verstoren maar ook omdat men niet wil dat tijdens de huwelijksvoltrekking al foto's, video's en andere informatie mobiel wereldkundig gemaakt wordt via Twitter, E-mal en/of SMS. Daarnaast wil men ook voorkomen dat gasten in beeld komen (naar schatting zullen wereldwijd zo'n 1.5 miljard geinteresseerden aan de buis gekluisterd zitten) terwijl ze met hun mobieltje aan het 'spelen' zijn. Dat laatste kan overigens toch nog wel gebeuren hoor. Ik zou het wel stoer vinden als de TV camera's iemand weten te vinden die Angry Birds speelt tijdens de ceremonie ;-))

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.