Nieuws
02 november 2006 - Ron Smeets

Mobieltje met twee Operating Systems op komst

Hier is nog een nieuwtje voor diegenen die niet kunnen kiezen tussen het een of het ander. In dit geval gaat het om de besturingssystemen van mobieltjes.

NTTDoCoMo en Intel ontwikkelen momenteel een toestel dat meerdere OS-en gelijktijdig kan ondersteunen. Hierdoor zou het dus in theorie mogelijk moeten worden om je GSM zowel op Windows Mobile als Symbian te laten functioneren.

Bovendien zou je met deze functie er voor kunnen kiezen om een van beide Operating Systems lekker clean te houden zodat je in ieder geval altijd kunt blijven bellen als je software geinstalleerd hebt die de boel laat crashen.

Een onderdeel in de ontwikkeling van Intel en NTT is namelijk dat het altijd nog mogelijk is om te switchen tussen de beide OS-en, ook een van de twee gecrashed is.Gerelateerde links:
Intel UMPC met Yahoo! Software van Quanta
Nokia, Motorola en Intel gaan voor DVB-H
Intel en Samsung schuldig aan dure UMPC?!?
NTT DoCoMo test 4G netwerken
DoCoMo mobieltjes worden GSM compatible
NTTDoCoMo's Interconnected Mobile World
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.