Toestellen
17 augustus 2006 - Ron Smeets

Mobieltje met bio-sensoren

Het concept om een mnobiele telefoon ook medische taken te laten uitvoeren is zeker niet nieuw en is ook hier al meerdere keren besproken.

HealthPia komt nu met een LG toestel met een bio-sensor module die patienten kan helpen bij het behandelen en monitoren van o.a. diabetes, overgewicht, stress, hartritmestoornissen en huid-afwijkingen, en dat is nog lang niet alles, als we de makers van de bio-sensoren mogen geloven.

De module past op verschillende LG toestellen zoals de LX350, VX5200 en de UX5000. Vooralsnog alleen dus Amerikaanse modellen en het is ook nog niet bekend of een dergelijke service in Europa beschikbaar zal komen.

Behalve dat diverse meet- en monitorfuncties in de bio-module ingebouwd zijn houdt de HealthPia GSM ook contact met een centrale medische database met patientgegevens die geraadpleegd kan worden of adviezen kan geven. Hiervoor moet de gebruiker wel een bijpassend abonnement afsluiten.

Als je wilt weten hoe de BioPhone werkt, dan kun je hier een animatiefimpje bekijken.Gerelateerde links:
Pantech GSM met 'vetmeter'
Bloedgroep en medische gegevens in je GSM
Je GSM als 'weight watcher'
Mobiele bloedsuikerspiegel tester
Medische dossiers mobiel beschikbaar
Eerste Hulp per GSM
Smartphone voor medische controle
Mobiele doctorshulp
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.