Toestellen
03 maart 2009 - Ron Smeets

Mobieltje met afneembaar display

In het verleden heb ik al enkele concepten voorbij zien komen van mobiele telefoons die een afneembaar display hebben. Meestal kwamen die echter niet verder dan de tekentafel.

Onlangs toonde LG echter een toestel, de Versa, waarbij het toetsenbord losgemaakt kan worden en daar hebben we volgens mij dan ook meteen de beste toepassing van een dergelijk concept gevonden.

Als je van tevoren weet dat je voorlopig je fysieke toetsenbord niet nodig hebt, waarom laat je die dan niet thuis. Scheelt enorm in ruimte en gewicht in je (broek)zak. Toch? Hieronder kun je een video bekijken van de NTT DoCoMo versie van een toestel dat in tweëen gesplitst kan worden.

http://www.youtube.com/watch?v=dY6QcFPBbo0

Een ander voorbeeld van een dergelijk concept is de Modu, maar dat is meer dan alleen een toestel met een afneembaar display. De Modu kun je naar eigen wens configureren als telefoon, MP3 speler, navigatie device etc. Afhankelijk van welke modules je er aan vast klikt.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.