Nieuws
29 december 2008 - Ron Smeets

Mobieltje kan nierstenen, hartfalen en Alzheimer veroorzaken

Ik dacht dat we alle mogelijke (en vermeende) ziekteverschijnselen die aan de mobiele telefoon toegeschreven kunnen worden wel zo ongeveer gehad hadden. Niets is echter minder waar want volgens enkele nieuwe onderzoeken zouden onze mobieltjes ook nierstenen, hartfalen, MS, Parkinson's en zelfs Alzheimer kunnen veroorzaken.

De low-level straling waaraan ons lichaam blootgesteld wordt bij het gebruik van een mobiele telefoon kan er toe leiden dat de rode bloedlichamen in ons lijf hemoglobine, de stof die gebruikt wordt voor het transport van zuurstof via het bloed, gaan lekken.

De ophoping van hemaglobine in ons lichaam kan vervolgens leiden tot nierstenen of hartfalen. Dit schrijft professor Edward Tuddenham, Hematoloog in Hammersmith Hospital.

Een Zweeds onderzoek concludeerde onlangs dat al na twee minuten bellen (met een mobieltje aan je oor) de vrijgekomen straling het lekken van gifstoffen en proteinen via het bloed in de hersenen kan veroorzaken. Hierdoor zou de kans op het krijgen van Alzheimer, MS en Parkinson's beduidend vergroot worden.

Via: Mina

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.