Entertainment
15 mei 2009 - Ron Smeets

Mobieltje in cel: 60 jaar erbij!

De 38-jarige Derrick Ross die in een Texaanse gevangenis een straf uitzit van 25 jaar waartoe hij in 1993 veroordeeld werd wegens herhaaldelijke autodiefstallen heeft er deze week nog eens 60 jaar bij gekregen omdat hij gepakt is met een mobiele telefoon in zijn cel.

Een beetje overdreven als je het mij vraagt. OK, Derrick is misschien geen lieverdje, maar 60 jaar? Dat gaat toch wel wat ver.

Bij de beoordeling en strafbepaling heeft de Jury geen onderscheid gemaakt tussen zijn eerdere criminele activiteiten en dit, relatief lichte, vergrijp. Daardoor was de strafmaat 25 tot 99 jaar. Zou Derrick niet eerder voor minimaal drie zware misdaden veroordeeld zijn geweest dan had hij tussen de 2 en 10 jaar kunnen krijgen. Ook al veel voor het hebben van een mobiele telefoon in de cel. Na 30 minuten was de jury eruit: Schuldig! en 60 Jaar erbij. . . alleen in Amerika. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.