Toestellen
13 april 2008 - Ron Smeets

Mobieltje als wegwerp artikel

In de Amerika en diverse andere landen zijn deze wegwerp mobieltjes al een tijdje te koop. Ideaal voor toeristen, kids en andere 'tijdelijke' gebruikers.

De Hop1900 is letterlijk ultra goedkoop (CDMA) mobieltje zonder display, camera en andere fratsen. Hij kost slechts 20 dollar (ca. 13 Euro) en er komt nu ook een Europese (GSM) versie.

De fabrikant heeft namelijk bekend gemaakt dat men tijdens de CTIA een deal gesloten heeft met een Europese distributeur voor een eerste levering van 10.000 toestellen.

Wanneer en bij welke provider(s) de toestellen hier op de markt zullen komen is nog niet bekend maar volgens de fabrikant worden de eerste exemplaren van de GSM versie van de wegwerp GSM al binnen 2 maanden naar Europa verscheept.Gerelateerde links:
Motorola gaat mobieltjes maken voor minder dan 4 Euro
Samsungs 'goedkope toestellen' nog te duur
Toestellen voor minder dan 15 Euro in 2008
GSM 's voor minder dan €20 in 2007
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.