Nieuws
12 september 2005 - Ron Smeets

Mobieltje als gemeenteloket

In Korea kunnen burgers binnenkort verschillende gemeentelijke documenten en diensten via hun mobiel opvragen.

De Korea Times meldt dat de lokale overheden zaken als uittreksels uit het bevolkingsregister en kadastrale gegevens op die manier makkelijker en goedkoper toegankelijk willen maken.

Bovendien hoopt men, in combinatie met een verscherping op de beperking van papierstromen tussen de diverse overheidsdiensten, zo ook een bijdrage te kunnen leveren aan het produceren van minder papier, hetgeen weer goed is voor het milieu.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.