Accessoires
08 januari 2006 - Ron Smeets

Mobieltje als fietscomputer

Mobiel bellen terwijl je aan het fietsen bent is net zo strafbaar als in de auto dus, dachten ze bij Siemens, dan gaan we er maar een andere bestemming voor bedenken.

Dat werd dus de GSM die ook als fietscomputer dienst kan doen. Siemens levert de Bike-O-Meter accesoireset inmiddels bij de M65 als optie. De functie's van de Bike-O-Meter verschillen niet veel van een standaard fietscomputertje, maar deze zul je wel van je fiets af moeten halen als je gaat pauzeren.

Ik vraag mij overigens af hoe sterk het GSM gedeelte van de M65 is. De gemiddelde wielrenner of mountainbiker ligt toch met enige regelmaat op zijn of haar gezicht, in de greppel of struiken. Iets dat volgens mij nooit echt goed kan zijn voor de levensduur van een GSM. . . Actiefoto's :

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.