Nieuws
19 februari 2014 - Ron Smeets

Mobielloze zondag? Kansloze missie?

Het lijkt bij voorbaat al een kansloze missie maar Ben wil dat we allemaal op zondag 23 februari een dagje zonder mobiel door het leven gaan. De eerste editie van de Mobielloze Zondag. Het zal mij benieuwen of er ooit een tweede editie komt ;-)

Om de actie wat kracht bij te zetten, en zo veel mogelijk mobiele verslaafden te ronselen voor deze zondag zonder smartphone, heeft Ben wat bijzondere statistieken verzameld.

Zo kijken 75% van alle mensen elke vijf minuten op zijn of haar telefoon. Opvallend is ook dat 45% vreemd gaat omdat zijn of haar partner meer van zijn of haar telefoon houdt dan van de relatie. Onderstaande infographic toont nog meer (opvallende) feitjes. Als je je hierdoor schuldig gaat voelen om je smartphone continu te blijven gebruiken, dan moet je zondag maar meedoen. Ik in ieder geval niet! ;-) En jullie? Wie zet zondag de hele dag zijn of haar toestel uit? Reageer maar.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.