Nieuws
02 oktober 2009 - Ron Smeets

Mobiele weetjes

Hieronder (na de klik) kun je een leuke video van Newsweek bekijken waarin diverse mobiele weetjes gemeld worden.

Zo is de gemiddelde levensduur van een mobiele telefoon, wereldwijd, zo'n 1.5 jaar en als we alle rondslingerende mobieltjes zouden inleveren voor recycling dan leverde ons dat voor 30 miljoen euro aan koper, 45 miljoen euro aan zilver en 300 miljoen euro aan goud op.

Nog opvallender is echter dat wij Nederlanders gemiddeld zo'n 90 Euro per jaar uitgeven aan mobiel bellen terwijl de gemiddelde Amerikaan zo'n 440 Euro betaalt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.