Nieuws
21 april 2006 - Ron Smeets

Mobiele website WK2006 gelanceerd

De Fifa heeft deze week, in samenwerking met Yahoo!, de mobiele versie van de website voor het aanstaande WK voetbal gelanceerd.

In tegenstelling tot providers als Vodafone biedt de Fifa site geen videoclips of andere beeldverslagen aan, maar je kunt er wel alles vinden over het toernooi, de wedstrijden en live (tekst)verslagen van die wedstrijden.

Behalve de zogenaamde 'matchcasts' die minuut voor minuut bijgehouden worden tijdens de wedstrijden kun je je ook aanmelden voor SMS alerts. Helaas zijn die diensten nog niet in Nederland beschikbaar. Of en wanneer dat gebeurd wordt op de Fifa site niet gezegd.Gerelateerde links:
WK Voetbal op Vodafone Live!
Sportevenementen als voedingsbodem voor mobiele virussen
WK 2006, miljarden voor telecom
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.