Entertainment
07 juli 2011 - Ron Smeets

Mobiele video's opnemen en delen met Snipper

Sinds kort is er een nieuwe Nederlandse App voor het mobiel opnemen en delen van (korte) video's; Snipper. Misschien wel een handige app, maar toch vooral voor iedereen die een mobiel dataabonnement zonder limiet heeft (of met voldoende data-tegoed). Natuurlijk is een WiFi verbinding tijdens het gebruik van de app ook een goed alternatief.

De meest opvallende feature van Snipper is dat de app direct al beschikbaar is voor de iPhone, Androi en BlackBerry. Volgende week (medio juli) komt er ook een Symbian versie, zo zeggen de makers.

De opgenomen video's die je wilt delen worden direct naar het toestel van de ontvanger(s) gestuurd. Volgens Snipper een voordeel omdat je zo de video's ook kunt bekijken als je geen actieve (data)verbinding hebt. Natuurlijk heb je die wel nodig om de filmpjes te kunnen ontvangen (via 3G of WiFi dus). Ik heb Snipper nog niet getest, maar zal de app binnenkort wel even downloaden. De komende twee weken vertoef ik zelf in het buitenland en ben ik dus aan het roamen. Geen goed moment om een dergelijke app te testen, tenzij ik (gratis) WiFi netwerken kan vinden ;-))

Behalve de app heeft Snipper ook een website waar de video's te bekijken zijn en waar je je account (ja, je moet je wel registreren) kunt bijhouden. Feitelijk is Snipper daarmee dus een soort van YouTube variant met als extra feature dat je de video's dus rechtstreeks kunt delen met vrienden, famillie en collegae zonder dat die daarvoor naar een (mobiele) site hoeven te surfen.

Uit het persbericht:
Sander Andreae (Snipper CEO): “Social sharing is hot, zeker in Nederland, maar je wilt niet altijd alles met iedereen delen. Je zit er misschien niet op te wachten dat ook je ouders precies zien wat in principe alleen bestemd is voor bijvoorbeeld je vrienden uit de kroeg, toch? Onze app maakt het voor de gebruiker mogelijk om meerdere kanalen aan te maken, elk met z’n eigen publiek; de gebruiker bepaalt.” Dit geldt net zo goed andersom, aangezien de Snipper gebruiker zich alleen voor díe kanalen aanmeldt die hij zelf wil volgen.

Uiteraard biedt Snipper daarnaast ook de mogelijkheid je video’s als je dat wilt direct te posten op Facebook en Twitter. Technisch gezien werkt Snipper ook anders dan de bestaande video-apps. Snipper werkt niet met een link naar een online platform maar stuurt de films naar je telefoon waardoor je ook geen last meer hebt van gebrekkige netwerkverbinding tijdens het kijken. Ontvangen Snipperfilms kunnen zelfs zonder actieve netwerkverbinding bekeken worden.

Een andere bijzonderheid aan Snipper is dat het direct vanaf de start beschikbaar is op de vier grote mobiele platformen iOS, Android, Blackberry en zeer binnenkort zelfs Symbian. “De meeste apps focussen zich in het begin op 1 of max 2 platformen. Maar ja, Snipper draait om het delen van filmpjes met je omgeving, welke telefoon ze ook hebben dus wilden we Snipper per se voor alle grote platformen ontwikkelen. Dat hebben we geweten want dat bleek een uitdagende klus. Maar ik ben blij dat we het hebben gedaan want we hebben nu wel echt iets unieks.” zegt Andreae.

Naast de mobiele applicatie, geeft de Snipper website, www.getsnipper.com, iedere gebruiker een volledig en overzichtelijk online beeld van alle Snipper activiteiten. Dit is ook de plek waar films worden opgeslagen en teruggekeken kunnen worden en waar een Snipper profiel aangepast kan worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.