Nieuws
11 mei 2007 - Ron Smeets

Mobiele versie van Firefox in de maak

Mitchell Baker, CEO van de Mozilla Foundation, heeft in een interview met APC Mag gezegd dat ze bij Mozilla bezig zijn met de ontwikkeling van een mobiele versie van Firefox.

Hij voegde er echter meteen aan toe dat de release van de mobiele Firefox browser geen kwestie van weken of maanden is, maar onderdeel uitmaakt van de lange termijnplannen van Mozilla. Voorlopig zullen Firefox fans het dus nog met Minimo moeten doen.

De missie van het Firefox team is het ontwikkelen van een mobiele browser waarmee de gebruiker tijdens het surfen op zijn mobiele device dezelfde ervaring en functionaliteit kan beleven als op de normale browser achter zijn PC of Laptop.

Ik ben benieuwd waarmee Mozilla uiteindelijk, hopelijk in 2008, op de proppen gaat komen. . .Gerelateerde links:
Nieuwe versie Minimo
Nokia's mobiele browser met zoomfunctie
Opera Mini Browser voor BlackBerry en Treo
Opera Mini 3.0 voor mobieltjes gelanceerd
Surf jij wel eens met je mobieltje?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.