Entertainment
10 februari 2009 - Ron Smeets

Mobiele versie 'Uitzending Gemist' succesvol van start

Vandaag zijn de eerste gebruikscijfers van de mobiele versie van Uitzending Gemist bekendgemaakt en daaruit mag geconcludeerd worden dat de service, net als online, bijzonder succesvol van start gegaan is.

Zo werden in Januari meer dan 86.000 streams opgevraagd. De Wereld Draait Door en het NOS Journaal worden verreweg het meest bekeken. Opvallend is verder dat er vooral 's avonds veel gebruik gemaakt wordt van de service. De piek ligt rond 22u00.

De Uitzending Gemist-applicatie is sinds de lancering circa 15.000 keer gedownload. In combinatie met de NOS- en 3FM-applicatie hebben nu meer dan 35.000 gebruikers toegang tot Uitzending Gemist op mobiel. Via deze drie applicaties zijn in de maand januari meer dan 63.000 streams opgevraagd.

De applicatie draait nu, mede dankzij de feedback van gebruikers op Testlab, op meer dan 362 typen toestellen. Vanaf volgende week is de applicatie ook beschikbaar voor de Blackberry Bold en Storm. Ook de mobiele site van Uitzending Gemist wordt goed gebruikt. De site is in januari 30.000 keer bezocht.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.