Nieuws
04 maart 2006 - Ron Smeets

Mobiele TV voor iedereen in 2008

Dat is althans zoals Nokia het momenteel voor ogen heeft. Volgens de Finse Telco hebben de tientallen tests die in de afgelopen maanden wereldwijd zijn uitgerold bewezen dat het publiek overwegend positief reageert op Mobiele TV diensten.

Wat de Finnen nog belangrijker vinden is het feit dat uit diezelfde pilots ook is gebleken dat de meeste consumenten bereid zijn om voor Mobiele TV diensten een maandelijkse vergoeding van 5 tot 10 Euro te betalen.

In 2006 en 2007 zullen we steeds meer Mobiele TV diensten live zien gaan, aanvankelijk nog voor relatief kleine doelgroepen, maar in 2008, zo voorspellen de Finnen, zal dat dus veranderen en kan 'iedereen' (met de juiste toestellen) Mobiel TV kijken.

Het feit dat Nokia 2008 als magisch jaartal gekozen heeft zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat de meeste mobiele gebruikers, freaks zoals ondergetekende en Koreanen niet meegerekend, twee jaar, of soms nog langer, nodig hebben voordat ze aan een nieuw toestel toe zijn. Met andere woorden: de markt heeft gewoon nog tijd nodig voordat er voldoende geschikte toestellen in omloop zijn om Mobiele TV tot een succes te kunnen maken.Gerelateerde links:
Veel kijkers voor Mobile TV van Vodafone UK
Emmy Award voor mobiele TV producties
Mobiele TV hot in de VS
Mobiel videonieuws van Reuters op Live!
Mobiele aanbieders bundelen krachten in Mobile TV pilot
Weinig animo voor mobiele TV in VS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.