Entertainment
15 januari 2006 - Ron Smeets

Mobiele TV lauw ontvangen in Engeland

Dat mogen we toch wel concluderen naar aanleiding van een mobiele TV en Radio test onder 1000 Virgin Mobile abonnees.

Hoewel 59% van de proefpersonen aangaf geinteresseerd te zullen blijven in Mobiele TV liet men ook duidelijk blijken dat het allemaal niet te veel mag gaan kosten op zo'n klein schermpje. Meer dan 7,5 Euro per maand wil de gemiddelde Engelsman er in de toekomst echt niet voor uitgeven.

Daarnaast gaf het overgrote deel van de 1000 testers duidelijk de voorkeur aan het luisteren naar muziek of radio via hun mobieltjes. Gemiddeld keken ze, tijdens de testperiode, zo'n 66 minuten TV per week terwijl ze 95 minuten naar de Radio luisterden.

Vervolgens draaft het artikel op The Guardian nog even door over hetgeen de providers allemaal voor ogen hebben en wat de consument, deskundigen en iedereen die er verstand van denkt te hebben van vindt en verwacht. Kortom dezelfde discussie die al maanden woedt.Gerelateerde links:
Vodafone Global Mobile TV
Eerste test met interactieve mobiele TV
Mobiele muziek goed voor 6 miljard in 2006
Mobiele TV hot in de VS
MTV met Warner in Mobiele Muziekvideo's
Forrester kritisch over kansen mobiele tv
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.