Nieuws
12 oktober 2005 - Ron Smeets

Mobiele TV hot in de VS

In Business Week staat een zeer uitgebreid artikel waarin het (komende) succes van mobiele TV en Videodiensten in de VS wordt beschreven en geanalyseerd.

Onderzoeken hebben daar inmiddels uitgewezen dat in de korte tijd dat deze diensten door de twee grote providers aangeboden worden men al 500.000 betalende abonnees heeft weten binnen te halen. Helemaal verassend is dat de twee providers, Verizon en Cingular, hun mobiele TV diensten nog nauwelijks geadverteerd hebben.

Het succes is volgens Business Week deels te verklaren door het feit dat de kwaliteit van mobiele TV steeds beter wordt. Daarnaast zijn de geschikte toestellen de afgelopen maanden een stuk goedkoper geworden. Onderzoek heeft verder uitgewezen dat momenteel 1 op de 8 Amerikanen zegt geinteresseerd te zijn in mobiele TV en Videodiensten.

Analisten verwachten voor de komende jaren een enorme groei in het aantal mobiele gebruikers dat een abonnement gaat nemen op Mobiele TV, van 500.000 nu tot 20 miljoen eind 2007.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.