Nieuws
23 januari 2007 - Ron Smeets

Mobiele telefoonverkopen in 2006 bijna 20% gegroeid

Volgens een onderzoek van In-Stat zijn er in 2006 bijna 20% meer mobieltjes verkocht dan een jaar eerder.

Voor het eerst werden er vorig jaar meer nieuwe toestellen ter vervanging van oude mobieltjes verkocht dan dat er toestellen verkocht werden voor 'first time users'.

De waarde van de totale mobiele markt bedroeg in 2006 zo'n 144 miljard dollar (ongeveer 110 miljard Euro).

In-Stat deed ook nog enkele voorspellingen. Zo zal in 2011 50% van de totale wereldbevolking een mobiel toestel bezitten. Momenteel ligt dat percentage rond de 25%. En in datzelfde jaar zal de waarde van de mobiele markt gegroeid zijn tot boven de 200 miljard dollar (ca. 150 miljard Euro).

Dat betekent dus, als deze voorspellingen uitkomen dat de gemiddelde toestelprijs aardig zal zakken. Die trend heeft natuurlijk ook alles te maken met het feit dat de grootste groeimarkten van dit moment niet de meest rijke landen zijn zoals India en China.Gerelateerde links:
Meer dan 1 miljard verkocht. . .
Groei mobiele telefoons stagneert
Grens van 2.5 miljard mobieltjes gepasseerd
Sterke groei wereldwijde verkoop mobieltjes
Meer dan 800miljoen GSM's in 2005
75% camphones in 2009
Verkopen mobieltjes weer fors gestegen
Wereldrecord mobiele telefoonverkoop
Wereldwijde verkoop mobieltjes 21% groei
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.