Nieuws
03 april 2006 - Ron Smeets

Mobiele telefoons maken drugs toegankelijker

Een onderzoek inder 5000 Japanners van 15 jaar en ouder heeft uitgewezen dat 72% van de bevolking in het land van de rijzende zon van mening is dat de mobiele telefoon en het internet drugs zoals Ecstasy en amfetamines toegankelijker maken voor het 'grote' publiek.

Daarnaast is de onwetendheid van Japanners over de eventuele gevaren die schuilen in het gebruik van bijvoorbeeld Ecstasy ook een belangrijke oorzaak voor de stijging van het drugsgebruik.Gerelateerde links:
Dealers opgepakt door eigen camphone
Tieners verkopen wiet per MMS
Gestolen mobieltjes als betaalmiddel
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.