Entertainment
06 december 2012 - Marloes de Hooge

Mobiele telefoongebruik besmettelijk bij jongeren

Dagelijks maak ik gebruik van mijn smartphone, net zoals andere leeftijdsgenoten dat doen. Een nieuw onderzoek laat zien dat het gebruik van mobiele telefoons en dus smartphones behoorlijk besmettelijk is. Niet in de zin van ziek worden, maar wanneer iemand met zijn of haar telefoon speelt, is de kans groot dat een ander ook zijn of haar telefoon tevoorschijn tovert. Dit meldde The Huffington Post eergisteren op hun website. 

In 2011 deden twee onderzoekers van de University of Michigan onderzoek naar het gebruik van mobiele telefoons. Zij observeerden koppels van jonge mensen tussen de 16 en de 25 jaar door ze aan tafels te laten zitten in restaurants, eetruimtes en in de buurt van de universitaire campus. Ze namen het gebruik van mobiele telefoons op in intervallen van tien seconden, met als gedachte erachter dat één van de twee of allebei hun mobiele telefoon tevoorschijn haalde in die tien seconden.

Gemiddeld gezien gebruikten ze in 24% van de intervallen hun mobiele telefoon. Dit bevestigde eerdere onderzoeken dat draagbare gadgets erg verslavend kunnen zijn. Dezelfde onderzoekers ontdekten ook dat wanneer Persoon A zijn of haar telefoon pakte tijdens één van de intervallen, Persoon B in 39,5% van de gevallen ook zijn of haar telefoon tevoorschijn haalde in het daaropvolgende interval. Vermoedelijk komen deze resultaten bij veel jongeren erg bekend voor. 

Over de auteur: Marloes de Hooge
 
Marloes is editor in chief van DutchCowboys en Travelvalley. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. Momenteel werkt ze aan haar eerste boek, een droom die uitkomt. Mail: marloes@dutchcowboys.nl - marloes@travelvalley.nl