Concepten
13 november 2008 - Ron Smeets

Mobiele telefoon of schoenlepel?

Die vraag was toch echt het eerste wat in mij opkwam toen ik dit concept, Balance of Communication, voor een nieuw Nokia mobieltje van Heikki Juvonen zag ;-)

Volgens de ontwerper heeft hij een toestel ontworpen dat het ergonomisch gezien bijzonder goed zou moeten doen. Alle zware onderdelen zitten in het gedeelte achter het toetsenbord waardoor je hem makkelijk met één hand kunt vasthouden en bedienen zonder dat het toestel de neiging krijgt om 'achterover' uit je hand te kiepen (zie ook de afbeelding hieronder).

Wat vinden jullie? Leuk design of een bellende schoenlepel?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.