Concepten
14 augustus 2011 - Ron Smeets

Mobiele telefoon met airbags op komst?

De gemiddelde mobiele telefoon kan best wel tegen een stootje. Dat geldt echter niet voor alle toestellen en soms kan een val van nog geen meter hoogte al genoeg zijn om het scherm te doen breken. Daarentegen zijn er ook voorbeelden van toestellen die uit vliegtuigen vielen en daarna nog (gewoon) functioneerden.

Hoe dan ook, de CEO van Amazon heeft vorig jaar al een patent aangevraagd op een aibag oplossing waarmee de val van een telefoon 'gebroken' kan worden en de kans op schade drastisch kleiner wordt.

Of deze 'airbags' ooit in (smart)phones ingebouwd gaat worden waag ik echter te betwijfelen. Het klinkt leuk, maar de bedenker zal dan toch wel iets moeten vinden waardoor de airbags meer dan één keer gebruikt kunnen worden. Anders moet je je toestel na een val toch nog steeds ter 'reparatie' aanbieden om de 'airbags' te resetten of vernieuwen.

Het concept van de telefoon-airbags klinkt dus goed maar het is de vraag of het in de praktijk ooit goed bruikbaar wordt. Smartphone-Airbag

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.