Nieuws
09 april 2009 - Ron Smeets

"Mobiele telefoon crisis Azië voorbij"

Een zwaluw maakt natuurlijk nog geen zomer maar als we af moeten gaan op de voorspellingen en uitspraken van HTC dan lijkt de Mobiele telefoonmarkt in Azië zich al door de crisis heengeslagen te hebben.

Volgens Jack Tong (foto), VP voor de Aziatische markt bij HTC, zien de vooruitzichten voor het tweede kwartaal er voor de Taiwanese fabrikant bijzonder rooskleurig uit. Dat heeft hem doen concluderen dat de gevolgen van de financiele en economische crisis voor wat betreft de Aziatische mobiele telefoonmarkt al passé zijn.

Tong verwacht voor Q2 weer een groei in de verkoopcijfers van HTC toestellen. Hij baseert zich daarbij op binnengekomen orders en het feit dat HTC dit kwartaal een paar aangkondigde flagship modellen zal introduceren in de winkels. Denk aan de Touch Diamond2, Touch Pro2 en ook de tweede Android, de HTC Magic.

Zoals gezegd, één zwaluw maakt nog geen zomer. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.