Nieuws
08 maart 2011 - Ron Smeets

Mobiele telefonie in Nederland (infographic)

De boys van Vergelijk SIM Only maakten een bijzonder coole infographic (zie hieronder) over de status van de mobiele telefoonmarkt in Nederland op dit moment. De gegevens en cijfers dateren van eind 2010.

Daarin kun je onder andere zien hoe de markt verdeeld is tussen de diverse operators, wat de verhouding is tussen post- en prepaid, hoeveel we met z'n allen sms'en en bellen en hoeveel mobiele data er in 2010 door Nederlandse (smart)phone gebruikers verstookt is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.