Nieuws
09 juni 2015 - Redactie MobileCowboys

Mobiele technologieën veranderen de reiswereld

Vroeger was de vakantie het moment bij uitstek om tijdelijk afstand te doen van computer, internet en smartphone. Tegenwoordig vertrouwen we echter ook tijdens de vakantie steeds vaker op onze mobiele apparaten. Niet voor niets verschijnen er steeds meer internationale abonnementen en experimenteren luchtvaartmaatschappijen al enige tijd met WiFi tijdens lange vluchten. Deze toename van mobiel gebruik tijdens de vakantie zorgt voor een verandering in de reiswereld.

Het zoek- en boekgedrag van de reiziger

Allereerst kan gesteld worden dat de populariteit van mobiele technologieën invloed heeft op het zoek- en boekgedrag van de reiziger. Linda Hoebe, country marketing manager van Skyscanner: "Het zoeken en boeken van reizen heeft een enorme transformatie ondergaan door de komst van mobiele apparaten. Reizigers hebben hun smartphone altijd bij zich en ze checken deze ook regelmatig. Hierdoor verwachten wij dat de groei voortzet. Ook via tablets blijft het zoeken en boeken van reizen groeien. Daarnaast is het interessant om te zien hoe de verschuiving in apparaten het gedrag van reizigers verandert. Vooral de momenten op de dag; tablets en smartphones in de avonduren en de desktop tijdens lunchtijd.”

Opvallend bij het zoek- en boekgedrag van reizigers is dat er op dit moment nog relatief weinig boekingen gedaan worden via smartphones en tablets. Uit het ContinuVakantieOnderzoek blijkt dat de grootste oorzaak hiervan omslachtige boekingsprocessen zijn. Ook webdesigns die niet mobile-proof zijn, worden veelvuldig als oorzaak aangewezen. Wanneer een boeking wel via een smartphone of tablet wordt gedaan, betreft het vaak een last-minute boeking.

Tijdens de reis

Mobiele technologieën zijn niet alleen belangrijk om last-minute een accommodatie te kunnen zoeken en boeken, maar ook om het online gedrag van thuis voort te kunnen zetten. Foto’s die tijdens de reis gemaakt worden, worden direct via social media verspreid. Door gebruik te maken van de cloud, kan de reiziger overal en altijd zijn waardevolle bestanden raadplegen. Eén van de bekendste aanbieders van cloud storage is bijvoorbeeld Strato. Verder vergelijkt de reiziger van nu prijzen, leest hij reviews en maakt hij slim gebruik van Google Maps. Hierdoor weet de reiziger zich ook in verre landen prima te oriënteren.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl