Entertainment
28 september 2005 - Ron Smeets

Mobiele Star Wars game op komst

We hebben de tweede Star Wars trilogie net achter de rug en als de geruchten kloppen komt de derde, als ie komt, pas over 4 jaar.

In de tussentijd moet de Star Wars honger van de fans natuurlijk wel gestild worden en dus heeft Lucasfilm een tijdje geleden al een deal gesloten met videogame producent THQ om een Star Wars game voor mobieltjes te maken.

Volgens Reuters is de game onder de titel 'Star Wars Battlefront Mobile' in de VS vanaf 1 November aanstaande al te downloaden en spelen voor klanten van Cingular, tegen betaling natuurlijk.

Dankzij de samenwerking tussen THQ en het Singaporese Mikoishi is de Star Wars game ook in beschikbaar in multi-gamer mode.

Natuurlijk wordt er nog met geen woord gerept over een eventuele Europese release.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.