Nieuws
26 september 2007 - Ron Smeets

Mobiele site voor opsporing van vermiste personen

Zo op het eerste gezicht lijkt dit een aardig initiatief dat kan bijdragen aan de snellere opsporing van vermiste personen.

Het inschakelen van mobiele gebruikers die over een internet ready device beschikken om de gegevens van vermiste personen, eventueel met foto, zo snel mogelijk na de melding te verspreiden is namelijk ook iets dat de politie nastreeft.

De vraag is natuurlijk hoe dit in de praktijk zal gaan functioneren.

In deze strijd gaat MobiConcept.nl nu dus de hulp in roepen van de inmiddels miljoenen Nederlanders die via hun Smartphone of PDA mobiel kunnen internetten.

Aan hen de oproep mobiel te surfen naar vermist.mobi en zich via de vermist rss-button gratis te abonneren op de site. Op deze wijze komen nieuwe vermissingen eerder in beeld en kan er sneller worden uitgekeken naar vermiste personen.

MobiConcept.NL is ervan overtuigd dat bij massaal gehoor aan deze oproep veel leed kan worden bespaard en zal zijn hoofdportal opsporing.mobi nog verder gaan uitbreiden met soortgelijke uitgaves.Gerelateerde links:
Na de drugshond nu ook een GSM hond
Ouders van verdwaalde kids opsporen via hun ondergoed
Vals geld opsporen met je mobieltje
Inbreker via gestolen GSM opgespoord
Rechter verbiedt mobiele opsporing personen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.