Nieuws
16 januari 2006 - Ron Smeets

Mobiele shortcode de URL van de toekomst

Wij kennen de shortcodes vooral van ringtone providers als Jamster, maar volgens enkele Amerikaanse marketeers is de kans groot dat deze mobiele codes snel zullen uitgroeien tot de URL's van de toekomst.

Zij baseren zich daarbij vooral op het succes van enkele´campagnes in de VS van bedrijven als Dove (zeep) en Dodge.

Daarnaast is het volgens hen evident dat de weg naar het product natuurlijk een stuk korter is via de mobiele telefoon dan via het internet omdat GSM's doorgaans continu beschikbaar zijn, in tegenstelling tot internet terminals of winkels.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.