Nieuws
17 maart 2009 - Ron Smeets

Mobiele sector steeds groener

Diverse fabrikanten hebben al groene(re) mobieltjes aangekondigd of zijn er in ieder geval mee bezig. Denk aan de Samsung Blue Earth, Nokia's Eco Sensor, LG's zonnecel accu, en Sony Ericsson's Green Heart Phone.

Maar er gebeurt qua duurzaamheid momenteel nog veel meer 'achter de schermen' van de Mobiele industrie. ABI Research verwacht dat er in 2009 bijna 70 miljoen oude mobieltjes op een milieuvriendelijke manier zullen worden afgevoerd of gerecycled.

Volgens hetzelfde onderzoek zullen in 2009 ook meer dan 800.000 GSM masten gebruik maken van alternatieve, groene, energiebronnen zoals de zon en wind.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.