Nieuws
09 september 2005 - Ron Smeets

Mobiele ringtone 'CD' uitgebracht

Het Amerikaanse platenlabel Timbaland van o.a. Missy Elliot heeft een mobiele 'CD' uitgebracht met 7 nummers die speciaal geschreven zijn als ringtone.

De 'tracks' van Get By, zoals het album officieel heet, zijn alleen te downloaden via ringtone provider Made Hear, een initiatief van Zingy n MTV.

Het grootste voordeel in deze speciaal voor mobieltjes gecomponeerde muziek zit natuurlijk in het feit dat de studio bij de definitieve mix rekening houdt met de beperkte geluidskwaliteit van GSM's. Hierdoor is de kwaliteit van de 7 ringtones een stuk beter dan gemiddeld.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.