Entertainment
07 maart 2011 - Ron Smeets

Mobiele rekening van 37.694 dollar na bezoekje aan Egypte

Verhalen over mobiele bellers die na thuiskomst uit het buitenland onaangenaam verrast worden door een hoge mobiele telefoonrekening zijn niet nieuw, maar de Canadese Alanna Fero maakte het zichzelf wel heel erg moeilijk om nog op enige vorm van coulance te kunnen rekenen.

Ze dacht namelijk dat ze zich goed voorbereid had voor haar tripje naar Egypte door met haar provider te bellen om te checken of ze het beste abonnement had voor international roaming.

Op zich slim van Alanna, maar misschien had ze toch iets meer moeten doorvragen. Over de kosten per MB en het gemiddelde datagebruik van haar iPhone bijvoorbeeld. Vlak na thuiskomst ontving ze namelijk haar maandelijkse mobiele telefoonrekening en die viel, op z'n zachtst gezegd, iets hoger uit dan verwacht: CAN$ 37.694,53, om precies te zijn, ofwel zo'n 27.767 Euro.

Wat het verhaal van Alanna echter helemaal bizar maakt is het feit dat haar provider, TELUS, haar mobiele abonnement blokkeerde toen, terwijl ze in Egypte vertoefde, een extreem hoge piek in haar roaming gebruik geconstatteerd werd. Alanna belde vervolgens vanuit Egypte met de vraag haar abonnement weer te activeren. Dat deed de provider, op haar verzoek dus, met deze factuur tot gevolg. Hoewel dit op het eerste gezicht toch vooral op een domme actie van Alanna zelf lijkt krijg ik toch ook de indruk dat TELUS haar niet helemaal juist geinformeerd heeft, Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat wanneer Alanna geweten had hoe hoog haar rekening kon oplopen ze bewust gekozen zou hebben om haar abonnement, inclusief data roaming, weer te activeren. Tenzij ze écht geld teveel heeft, natuurlijk ;-)) Hoe dan ook, Alanna zegt nu dat er iemand op haar abonnement of toestel ingebroken moet hebben omdat ze niet kan geloven dat ze meer dan 1.6 Gigabyte aan data verstookt heeft.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.