Nieuws
06 oktober 2008 - Redactie MobileCowboys

Mobiele recepten van Go-Tan

PERSBERICHT - Go-Tan heeft de flesjes Wok Essentials in de supermarkt voorzien van een nekhanger met een QR code (Quick Response code). Met een mobiele telefoon kan de QR code (tweedimensionale barcode) worden gescand. Deze code verwijst naar een mobiele webpagina met een recept en het bijbehorende boodschappenlijstje. Go-Tan is de eerste die QR codes op deze wijze inzet in de Nederlandse supermarkt.

Go-Tan introduceert QR codes in de Nederlandse supermarkt in de vorm van “Quick Recipes”. S.B. Go, algemeen directeur Go-Tan: “We zijn continu bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de consument te informeren en te inspireren. Vorig jaar hadden we een succesvolle actie met bluetoothmarketing en nu introduceren we de QR codes. Met deze actie willen we mensen in de supermarkt op een gemakkelijke manier voorzien van lekkere recepten.”

De actie is ontwikkeld door One Shoe Mobile, de mobiele tak van het interactieve marketing en communicatiebureau One Shoe. Zij hebben speciaal voor QR codes de website QRcode.nu ontwikkeld. Kijk voor meer informatie op http://www.qrcode.nu.

QR codes zijn op kleine schaal al vaker gebruikt in Nederland, maar nog niet eerder op deze wijze. De QR code verschaft de consument aanvullende informatie. Hiermee wil Go-Tan de consument inspireren en voorzien van productinformatie. In de toekomst zal de QR code ook ingezet worden tijdens campagnes. Zo kunnen posters en/of abri’s worden uitgerust met QR codes, waardoor de consument na het scannen van de code direct naar een mobiele pagina van het product navigeert. Hiermee wordt de mobiele website een onderdeel van de marketingmix.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl