Nieuws
19 oktober 2005 - Ron Smeets

Mobiele Reality TV, Videoclips en 'Teleac'

De afgelopen weken schieten de berichten over nieuwe mobiele tv en -videodiensten als paddestoelen uit de grond.

Zo heeft de Engelse provider 3, wat zij de ultieme reality tv show noemen, 'See Me TV' gelanceerd. Iedereen kan hier gratis zijn of haar camphone videoclips en filmpjes uploaden. Anderen kunnen tegen betaling de clips vervolgens mobiel bekijken en een deel van de opbrengsten worden vervolgens via PayPal credits ook weer aan de makers uitbetaald.

NTT DoCoMo is in Japan gestart met het uitzenden van educatieve programma's op het mobiele tv portal van de nationale publieke omroep NHK. Hiermee hoopt men niet alleen geld te verdienen, maar ook een bijdrage te leveren aan de verbreding van kennis bij de doelgroep van 10 tot 30 jarigen die meer tijd doorbrengen 'achter' hun Smartphone dan in boeken.

Eerder meldden wij ook al dat de nieuwe videoclip van de Amerikaanse band The Presidents of the USA compleet met camphones opgenomen hebben.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.