Nieuws
03 juni 2006 - Ron Smeets

Mobiele providers bereiden zich voor op orkaanseizoen

Deze week was het volop in het nieuws: In de VS verwacht meteorologen weer een actief orkaanseizoen en dat triggerde de nodige consumenten, bedrijven en overheden in de VS om in allerijl te beginnen met de voorbereidingen voor de gevolgen van de 4 tot 6 stormen waarvan verwacht wordt dat ze de Amerikaanse kusten zullen bereiken.

Ook de mobiele providers hopen te hebben geleerd van het vorige orkaanseizoen door, zo meldt The Associated Press, miljoenen te investeren in meer- en mobiele zendmasten, fall-back systemen zoals satelliet telefoons en (verplaatsbare) communicatie-centers.

Een goede zaak, maar of het echt zal helpen als er een Orkaan van het kaliber 'Katrina' voorbij komt? Ook de extra masten zullen grotendeels wegspoelen of omwaaien en als de wegen onbegaanbaar zijn geworden is het inzetten van mobiele masten ook een stuk lastiger.Gerelateerde links:
Gratis WiFi voor New Orleans
Gratis GSM's voor 'Katrina' slachtoffers
Mobiele netwerken leren van Katrina
Satelliet GSM business winstgevend na ramp
Geld en GSM's van Nokia voor Katrina
Katrina schrik voor mobiele operators
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.