Nieuws
31 oktober 2005 - Ron Smeets

Mobiele provider voor Homo's

Denemarken heeft sinds kort een nieuwe mobiele provider die zich helemaal richt op homofiele klanten, Gaymobile (in Deens).

Oprichter en eigenaar van Gaymobile, Thomas Bilgram is tevens het hoofd van de Kopenhaagse Pride beweging.

Behalve mobiele abonemmenten en toestellen levert Gaymobile, naar eigen zeggen, met name diensten die 'gay all the way' zijn. Zo komen er binnenkort een mobiele datingservce en ringtones, specifiek voor die doelgroep.

Uniek is dat Gaymobile 25% van haar winst gaat storten in het 'Gaytrust' fonds dat ten goede komt aan de homo-community in Denemarken.

Doordat Gaymobile een internet-based provider is met lage (overhead) kosten behoren de tarieven bij de voordeligste die in Denemarken aangeboden worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.