Nieuws
15 april 2014 - Ron Smeets

Mobiele ondernemers gezocht voor Mobiles for Good Challenge

Deze week start de derde editie van Vodafone's 'Mobiles for Good Challenge'. Daarbij wordt gezocht naar creatieve, eenvoudige en spraakmakende mobiele oplossingen voor maatschappelijke problemen.

Dit jaar ligt de nadruk op het zoeken van oplossingen voor Nederlandse sociale problemen. Denk daarbij aan zaken als veiligheid, werkgelegenheid, onderwijs en gezondheid. Iedereen met een goed werkend idee maakt kans op €30.000 als investering plus vier maanden intensieve ondersteuning bij de uitvoer/ontwikkeling van je idee. In totaal worden die prijs aan zes bedrijven/oplossingen uitgereikt.

Wanneer je denkt een goed, uitvoerbaar, idee of oplossing te hebben voor een sociaal probleem, dan moet je je inschrijven op de site van Mobiles for Good. Als je uitgekozen wordt dan krijg je de kans om je idee/oplossing te prresenteren voor een deskundige jury. Inschrijven kan tot 1 juni aanstaande. De zes beste ideeën worden op 13 juni bekend gemaakt. Hieronder staat nog een korte video over de wedstrijd.

http://www.youtube.com/watch?v=OM1g3j7jR_s
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.