Nieuws
24 september 2005 - Ron Smeets

Mobiele netwerken leren van Katrina

Terwijl ik vanochtend enkele uren aan de TV gekuisterd zat om op CNN de 'landfall' van Orkaan Rita te volgen viel mij op dat de reporters en overheidsofficials ook tijdens het 'hoogtepunt' van de storm via hun mobiel bereikbaar bleven.

Hoewel Rita niet zo vernietigend lijkt te zijn als Katrina , maar de eerste meldingen waren toen ook hoopvol, heeft het er wel alle schijn van dat de mobiele operators nog betere voorzorgsmaatregelen hebben getroffen dan in New Orleans.

Overigens ontging dit feit ook de CNN-clan niet, aangezien zij zelf ook regelmatig hun verbazing uitten dat de Iridium Satelliet telefoons ingepakt konden blijven.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.