Accessoires
20 juni 2005 - Ron Smeets

Mobiele navigatieset Wayfinder

Enkele weken geleden introduceerde de ANWB EnginJoy als mobiele navigatieset waarbij het grote voordeel schuilt in het feit dat de landkaarten via GPRS online beschikbaar zijn en dus altijd up to date. Het grote nadeel is dat je bij de ANWB jaarlijks een fee betaald voor het gebruik van de dienst. Inmiddels zijn er goedkopere alternatieven. Zo introduceert Wayfinder een pakket in combinatie met een Nokia 6630 waarbij je eenmalig betaald voor software en GPS locator om vervolgens 'levenslang' gegarandeerd te zijn van up-to-date navigatiesysteem via GPRS.

Natuurlijk betaald de gebruiker tijdens het navigeren voor het GPRS dataverkeer, maar dat is bij de ANWB-variant niet anders.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.