Nieuws
28 oktober 2005 - Ron Smeets

Mobiele muziek goed voor 6 miljard in 2006

DhaliwalBrown heeft een rapport gepubliceerd over de toekomst van mobiele muziek(diensten). Hiervoor onderzocht men de mobiele markten in 38 landen.

Het rapport spreekt onder andere over de groeimarkten zoals India, Rusland en China. Daarnaast worden toekomstige diensten als 'flat-fee' download- en entertainment abonnementen gezien als nieuwe kansen voor de mobiele operators.

Ook verwacht men dat de tot nu toe redelijk verwaarloosde oudere consument een grotere rol gaat spelen op de mobiele muziekmarkt.

Momenteel wordt al 15% van de totale globale muziekmarkt ingenomen door Mobiele diensten, goed voor een omzet van 4.4 miljard dit jaar en een verwachte groei naar 6 miljard in 2006.

Het complete rapport, voor wie het wil lezen, is hier te koop.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.