Nieuws
21 november 2005 - Ron Smeets

Mobiele muziek apart vak op Universiteit

Mobiele en online muziekdiensten veranderen de manier waarop wij muziek beleven en beluisteren, dat is een feit.

Overal waar je kijkt zie je mensen die naar muziek luisteren op hun mobieltje, MP3 player of iPod. Walkmans en 'Ghettoblasters' zijn nagenoeg uit het straatbeeld verdwenen.

De muziek en entertainment afdeling van Miami's School of Music heeft daarom een nieuwe studierichting geintroduceerd, waarin leerling managers klaargestoomd worden voor de veranderende management taken en -ideeen in de relatief nieuwe en toekomstige miljardenindustrie van mobiele en online muziekdiensten.

Er wordt onder andere aandacht geschonken aan de ringtone business, royalties en distributie.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.