Nieuws
19 november 2005 - Ron Smeets

Mobiele manieren

Zo af en toe steken dit soort initiateven de kop weer op in een poging ons te leren hoe we onze GSM's (in het openbaar) moeten gebruiken zodat anderen zich er zo min mogelijk aan storen.

Bij NoPhones hebben ze van allerhande tips en informatie verzameld over belmanieren, die volgens hun in 5 categorien te verdelen zijn. Als je je hier aan houdt dan loop je volgens NoPhones het minste risico op boetes, boze omstanders of medeweggebruikers en bel je altijd veilig.

1. Learn mobile phone etiquette

2. Learn the basic features of your phone

3. Obey the bans and signs

4. Consider other people before using your phone

5. Consider the safety of yourself and other people while using your phone

Op zich niets nieuws onder de zon. De echte GSM-haters kunnen in de Nophones Shop gadgets bestellen om hun afkeer van mobieltjes te ondersteunen.Gerelateerde links:
SMS Etiquette
Tips om GSM overlast te doorstaan
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.