Entertainment
09 november 2005 - Ron Smeets

Mobiele luchthaven beveiliging

De creatievelingen van Persuasive Games maken voornamenlijk spellen om het bewustzijn en gedrag van spelers in het dagelijks leven, als ze niet aan het spelen zijn, te beinvloeden. Dit alles onder het motto dat spellen, behalve entertainment, ook een opvoedende taak moeten uitstralen.

Persuasive's nieuwste game speelt in op de ongemakken die de strijd tegen het terrorisme in het dagelijkse leven met zich meebrengt. In Airport Insecurity krijgt de speler te maken met de keuze tussen optimale veiligheid en ontevreden passagiers of minimale veiligheid en tevreden reizigers. Het spreekt voor zich dat deze keuzes rampzalige gevolgen kunnen hebben, net als in het echte leven.

Bij het ontwikkelen van de game is zoveel mogelijk rekening gehouden met de werkelijkheid. Zo zijn de spelregels opgesteld aan de hand van overheidsrapporten over luchthavenbeveiliging zoals die sinds 2002 opgemaakt zijn.

Voor wie eens wil proberen of hij in staat is een luchthaven veilig en winstgevend te houden, die kan de game hier downloaden voor nog geen 4 Euro.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.