Entertainment
30 september 2005 - Ron Smeets

Mobiele lotto en wedkantoren naar Afrika

Of men er in Tanzania op zat te wachten is nog maar zeer de vraag, maar vanaf nu kunnen mobiele bellers daar via hun GSM ook meedoen aan de lotto of wedden op sportuitslagen.

De lokale lotto- en gokboer Selcom Gaming heeft hiervoor een deal gesloten met mobiel wedkantoor Openlot Systems. Tanzanianen kunnen nu per SMS loten kopen en uitslagen voorspellen. De betaling gebeurt via de mobiele abonnementen en de lotto trekkingen, uitslagen en winnaars zullen per SMS, internet of telefonisch bekend gemaakt worden.

Hopelijk vloeien de gokwinsten van de organiserende bedrijven ook voor een groot deel weer terug in de Tanzaniaanse maatschappij want in het land waar 75% Seropositef, analfabeet en/of straatarm is kan de bevolking wel wat extra steun gebruiken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.