Entertainment
15 april 2006 - Ron Smeets

Mobiele Location Based Friend Finder service van Skittles

Skittles kennen we toch vooral (en eigenlijk alleen) van de M&M's achtige fruitsnoepjes.

Deze zomer starten ze echter ook met een Location Based Friend Finder dienst, buddyPing. Volgens de site is het een prima manier om snel te weten te komen waar je vrienden zijn en wat ze aan het doen zijn.

Vooral dat laatste klinkt bijzonder interessant. Hoe weten ze dat? Gaan ze er van uit dat als je je in de buurt van een zwembad bevindt, je ook automatisch aan het zwemmen bent?!? Hoe dan ook, als het werkt is het een prachtvinding natuurlijk.

Maar helaas, het bestuderen van de 'kleine lettertjes' op dezelfde site maakt duidelijk wat buddyPing werkelijk doet en laat meteen zien hoe reclamemakers ons voor de gek proberen te houden (duh!). . .

Enfin, buddyPing stuurt je dus de locatiegegevens van je vrienden en daarbij informatie over evenementen in de buurt waar JIJ je bevindt. Althans zo interpreteer ik de volgende uitleg:

"buddyPing is a great way to find friends, events and pretty much anything in your local area with your phone. Just text your current location to us and we will send you a text with the location of your friends and anything happening in your area for free."

En dit maken de Skittles marketeers er van.

Een klein, maar wezenlijk verschil.Gerelateerde links:
LBS diensten populair in Europa
De waar-ben-ik-telefoon.
'Ping' je kids
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.